lauantai 23. syyskuuta 2017

WHAT THE HEALTH!!!

Tuli illalla katsottua tuo Netflixissä pyörivä otsikossa nimetty dokkari..ja antoihan tuo ajattelemisen aihetta - jopa niin paljon, että ukon kanssa sovittiin kahden viikon veganismista noin kokeiluksi.. pelkästään dokkarin vuoksi tosin ei, sillä muutama viikko sitten luin eräässä feissarin ryhmässä kirjoituksen, jossa kirjoittaja kertoi parantuneensa erilaisista nivel -yms. vaivoista kasvisruokailulla.
Pidin silloin kirjoittajan kertomusta vähän epäuskottavana, mutta dokkarin ansiosta sitten päättelin, että kirjoittajan kokemukset saattavat vallan mainiosti olla oikeita ja paikkansa pitäviä.

Yleensä suhtaudun kyllä kohtuu kriittisesti näihin jenkkidokkareihin, jotka alleviivaavat vähän liikaakin näitä omia argumenttejaan ja unohtavat autuaasti vastakkaiset asiat, mutta sisimmissäni olen kuitenkin myönteinen ollut veganismin ajatukselle jo vuosia joten..Yllättävää oli ettei kalakaan ole ok..

No, maanantaina aloitamme vegaanikuurin ainakin kahdeksi viikoksi, jatko riippuu lähinnä ukkokullasta - eli siitä, onnistunko tekemään hyvältä maistuvaa ruokaa ilman eläinkunnasta saatavia tuotteita.. siis ei lihaa, ei kalaa ei maitoa ei munia eikä siis myös juustoja ei rahkaa ei ei ei..

Paino oli nyt aamulla 75,5kg, eli alaspäin mennään koko ajan..

Ai miksi vasta maanantaina? No, eilen tehtiin ihanaa paistia ja se täytyy syödä loppuun - ei sitä ruokaa pidä kuitenkaan haaskata yhtään enempää kuin on ihan pakko.. eli paisti syödään alta pois.. täytynee alkaa sitten erilaisia leipiä leipomaan myös, sillä hiilihydraatti ei ole kummajainen ja lihottava vegaanilla..,

Virallisen punnituspäivän siirrän perjantaille nyt kun mökkikausi on ohi..


tuli eilen  katsottua sitä lihavuuskeskustelua.. kaikki olivat niin onnellisisa läskeistään ettei tosikaan..

Mitenhän tuon nyt ottaisi? Vaalea nuori nainen, josta oli se televisiojuttu tehty oli kovasti pirteä ja onnellinen.. ja ei se minua häiritse.. on jos on.. mutta se häiritsee, ettei terveyshaitoista puhuttu. Nuorella naisella jo pelkkä eliajanodotus on pienentynyt ja olihan hänellä jo imunesteiden kanssa ongelmia - mikä suoraan viittaa tuleviin sydän - ja munuaishäiriöihin joko lähitulevaisuudessa tai myöhemmin. Jokainenhan ne kilonsa kantaa, mutta terveydenhuolto tässä maassa on meidän kaikkien asia. Ja kyllä - vaikka itse en ole noihin mittoihin yltänyt enkä varmasti ylläkään, niin tämä jo toistakymmentäkiloa ylimääräistä painoa vaikutti suoraan omaan terveydentilaani, joka nyt sitten on kohentunut huomattavasti. Minulla olivat jalat aina tosi kipeät - askeltaminen oli vaikeaa, nilkkoihin sattui..vaan eipä satu enää kun kymmenisen kiloa on pois. Ja jos vielä saisin tuon pömppömahani pienemmäksi niin voisin vannoa, että sisäelinrasva on sulanut jos ei nyt kokonaan niin reilusti pois mikä taas tuonee optimiterveydentilaa hieman lähemmäksi. Töitähän tämä vaatii kyllä ja sitkeyttä - ja peräänantamattomuutta.
Tuokin tyttö blogissaan sanoo, että haluaa ja saa syödä hampparin ja jäätelöä silloin kuin mieli tekee.. no toki saa..mutta sitten pitäisi vähän katsoa mitä muuta sinne suuhunsa tunkee.. jos hampurilaisaterian syö välipalana ja muuten sitten ihan reiluja ruoka-annoksia niin tulos on se mikä on.. ja tietty karkit ja limut päälle.. ei ne kilot ole issekseen tulleet eivätkä issekseen myöskään pois lähde.. tyttö on simppelisti perso ja ahne..

Eli en tunne myötätuntoa ihmisille, jotka hehkuttavat, että lihava on kaunista, lihavana on hyvä olla ja lihavuus ei  olisi ongelma.. Sen sijaan kaikki myötätuntoni ja tsemppaukseni heille, jotka edes yrittävät ja myöntävät sen, että lihavuus on terveysongelma ja että sille pitäisi tehdä jotain - tai ei edes pitäisi vaan täytyy..

Muuten ei minua ainakaan kiinnosta tai edes ota silmiin mitenkään tuo pukeutuminen - jokainen pitää niitä vaatteita yllään jois pitää - oli sitten lihava, normaali tai laiha..siitä vaan. Mutta lihavuuden ylistäminen jonain onnentilana on edesvastuutonta

Ughh - pähee mummo on sanansa sanonut!.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen