tiistai 2. tammikuuta 2018

Uusi vuosi ja uusvanhat kujeet


Vaikka suru on puserossa edelleen hyvinkin voimakkaasti on aika aloittaa eläminen ihan isselle.. kun tässä vielä hengissä ollaan niin tehdän elämästä elämisen arvoista - kun ei näköjään voi tietää koska lähtö tulee.. eli velipojan kuolinsyytä ei vielä ole tiedossa - nyt odottelen koska poikansa saavat tuhkauksen ja muistotilaisuuden järjestettyä. Itse en niihin puutu - olen oman osani tehnyt jo kahdesti aikaisemmin omien vanhempieni siirryttyä ajasta ikuisuuteen.

Eli tupakointi loppui eilen ja tänään sitten alkaa uusi dieetti.. dieetti syystä, että aikaisempien kokemuksien viisastuttamana paino sen kun nousee kun sauhuttelu lakkaa.. toisekseen tässä turvotti itseään oikein urakalla ihan suruunkin syömällä ja lisänä tietty tämä joulun aika, jolloin tuli mussutettua suklaata ja kaikenmaailman kakkuja ja torttuja ihan urakalla. Ja ei - en ole käynyt vaa'assa enkä käykään ennen maaliskuuta - en tarvitse lisää paineita tässä vaiheessa - riittää vallan mainiosti nämä tuntemukset.. painoa on tullut takaisin reippaanlaisesti. Se tieto saa nyt toistaiseksi riittää..


Kaupassa tuli haettua lahjukset - paketti kahvia ja pakkaus minitomaatteja veloituksetta.. kyllä minä lahjusten perään menen kun ilmaisia ovat.. lisää vaan. Lisäksi ostin kanafileitä, salaattia, wok-vihanneksia, raejuustoa ja sokeroimatonta mehukeittoa puuron kera nautittavaksi aamuisin,.. puuron syönti on jäänyt käyttöön. Lisänä vielä aion syödä yhden omenan päivässä - jostain kun luin, että omena, tomaatti ja yksi hedelmä päivässä auttavat putsaamaan keuhkoja oikein hyvin.

Innostuin virkkaamaan jälleen ja teen pikkutöitä, että saan jämälankoja pois.. tawashit ovat nyt in ja kaveritkin tilailevat niitä.. ai mikä tawashi? Se on virkattu astianpesutyyny - teen niitä spiraalikuviolla. Lisäksi olen tehnyt noita suihkupesupalloja ( vai  miksi ihmeessä niitä nyt kutsuisi) sekä mökille virkatun muovipusseille tarkoitetun pussukan - muovipussit työnnetään ylhäältä sisään ja vedetään alhaalta reiän kautta käyttöön..

Jotain on pakko tehdä käsillä vapaa-aikana...

Tilasin velipojasta canvas-taulun  ja nyt se riippuu tuossa seinällä faijan taulun vieressä. Faijan kuva on nuoruusvuosiltaan ja velipojan lapsuus-, .. mustavalkoisia ovat molemmat.

..yksi tawasheista tässä - niitä taitaa olla jo puolenkymmentä tehtyinä..



Tänään siis syöty puuro raejuustolla ja mehukeitolla - tässä välissä puputan omenan - sitten 100gr kanafilettä, salaattia ja wokvihanneksia, välipalana rahkaa, illalla sama ruoka kuin lounaalla ja iltapalaksi rahkaa.. ei tupakkaa.. ( nikotiinivalmisteita kylläkin)

Näin se jälleen lähtee kulkemaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen