tiistai 6. helmikuuta 2018

Se oli sitten herkuttelua koko viikonloppu!

.. eli ei vaakaa - ehei..
Stroganoffia tuli syötyä kaikenkaikkiaan kolme päivää - perjantai, lauantai ja maanantai.. parani vaan koko ajan... oli herkkua..
Ai mites sunnuntai sitten? No, päätimme harrastaa kulttuuria ja painattelimme museoon, jossa erilaisia näyttelyitä. Ja sitten painattelimme ravintolaan lunchille, jossa repäisin kunnolla ja tilasin itselleni pastaa pekonilla ja kanalla kermakastikkeessa. Annos oli tosin niin muhkea, että melkein puolet jäi syömättä - tosin siinä sämpylänkin vedin huiviini. No, sitten ostin jäätelöpakkauksen ja se meni kyllä viikonlopun aikana hyvin vikkelään - ja parit viineritkin tuli tempaistua. Sämpylää ja valkoista leipää tuli muutenkin viikonlopun aikana syötyä - vaaleaa sen vuoksi, ettei ukkokulta saa rukiista syödä eli ei tule ostettua, koska meikäläinen nyt erittäin harvoin nykyisin leipää suuhunsa laittaa.

Eli nyt palattiin ruotuun takaisin.. ei siksi, että kaloreita olisi tullut mitenkään ylenpalttisesti vaan siksi, että epäilykseni sokerin haitallisuudesta sai jälleen vahvistuksen. Minullahan tuo vasen jalka on kiukutellut aina väliin - välillä kyllä ihan rasituksesta vaan sitten aina, kun olen sokeria jossain muodossa kituusiini lapannut. Eli viime yönä alkoi taas koskemaan sellaista tulehduskipua eli nyt olen aivan varma, että sokeri on syypää - olen sitä tässä uumoillut jo jonnin aikaa ( pari vuotta), mutta kun olen nyt alkanut oikein tarkkailemaan, niin tuo kipu tulee AINA kun olen jotain sokerista syönyt.

Muuten tässä ollaan oikeasti vaan oltu ja saunouttu ahkeraan. Tänään aamupuuro ihan normisti ja lounaaksi salaattia kanalla - kuten iltapalksikin, koska jäi yli sen verran. Jossain vaiheessa viikkoa aoin paistaa silakkapihvejä reilun kasan - varmaan viikonlopuksi.

Tässä aion vetää ihan tiukkaa linjaa nyt siihen asti kun poika vaimokkeineen lähtee etelään ja tämä mummo muuttaa viikoksi lapsenlapsia vahtaamaan. Katsoo sitten, miten siellä onnistuu lasten kanssa tämä homma - kasvavat muksut tarvitsee kyllä ruokaa ja jos mummo syö erilailla niin voi tulla ongelmia.. tai sitten ei.
Se on kyllä varma, että kesään mennessä mummo on hyvässä kuosissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen