lauantai 13. tammikuuta 2018

Kiukutteluja ja hernesoppaa...

No - eilentein tuorehernekeittoa ja lisäsin siihen paketillisen chorizonakkeja - olihan tuo syötävää kyllä, mutta.. no - kaloreista en tiedä mitään kun en niitä alkanut laskemaan sen kummemmin.. muutenkin tässä on pari päivää nälkä vaivannut vaikka ihan tuota hernaria lukuunottamatta olen syönyt ' sallittuja ' - lukuunottamatta sitä päivittäistä omenaa ja nyt on mennyt pari pienehköä päärynääkin päivässä.. hedelmää kaipaa kovasti aina väliin.. mutta siis mitään övereitä ei ole tullut vaan kaloreita tulee vähemmän kuin kuluttaa.. luulisin - tai ainakin ihan rajoilla..
Eiköhän tuo johtune siitä asunnon tyhjäämisestä - sen verran rankkaa touhua se oli - kinttukin huusi hoosiannaa koko päivän - jouduin jalkapöydän teippaamaan pahimmaksi ajaksi että liikkumaan pääsi kiljumatta kivusta.. paranihan tuo sitten päivän levon jälkeen.

Ukkokulta taas on kipeän oloinen - nuo hommat aiheuttavat järjestään sen, että tulee joko flunssa tms.. ja aiheuttaa myös turhia ärhentelyjä kun vointi on huono.

Eilen pillastuin kaupassa tosissaan.. meikäläisen lukulasit hajosivat ja kotona oli vain liian mietoja laseja olemassa - eli en oikein tahtonut nähdä präntättyä tekstiä. Kaupassa sitten telineestä otin sopivat lasit ja ukkokulta alkoi hinnasta marmattamaan - niitä kun saisi kolme kertaa halvemmalla jostain muualta.. ja minulta keitti yli. Ilmolitin tiukan kovaäänisesti, että lasit lähtevät nyt mukaan kun niitä tarvitsen ja että me emme ole nyt muualla vaan justiinsa tässä kaupassa..

Ja jälkeenpäin murmuttelin sitten issekseni, etten taida olla edes 15:- lasien arvoinen - kolmen euron kyllä.. itse asiassa suututtaa vieläkin. Kyllä pihi saa olla ja syyllistyn siihen itsekin ainakin vaatteiden suhteen ( eli en osta sitä mitä haluan vaan tyydyn halpiskamaan), mutta ei nyt sentään överiksi sen pihiydenkään pidä mennä.

Eilen siis hernaria - tänään viikonloppuna syömme hevospaistia, piparjuurta ja pussista punaviinisoossia. Lisukkeina salaattia ja uuniporkkanoita. Enkä laske kaloreita tästäkään.. jos sitten maanantaina alkaisi kaloritaulukkoja taas täyttelemään, vaikkakin alkaahan tuo olla aika hyppysissä.

Ilmeiseati velikin on jo tuhkattu.. se ns. hautajainen pidettäneen sitten tuhkien laskun yhteydessä joskun keväämmällä

Ensi viikolla aion tehdä itselleni jotain todella poikkeuksellista. Edesmenneen ystäväni kanssa  piti tehdä vaan jäi tekemäti ja sitten ystävä kuoli ettei enää ehtinyt.. nyt lunastan lupaukseni ja teen tuon erittäin poikkeuksellisen asian. Siitä sitten rapsaa ensi viikonloppuna ellei aikaisemmin.

Ja kyllähän tuo kevätfiilinki alkaa jälleen nostella päätään.. mietin jo istutuksia mökille ja kaikkea mitä siellä pitäisi tehdä. Tosin ennen sitä todennäköisesti joudun viikon muksuvahtikuurille, kun viime vuonna lupasi pojalle ja vaimolleen kustantaa  viikon etelänmatkan..heillä oli ( tai pojalla oikeammin) todellinen kriisi silloin ja puhumalla järkeä sain pojan sitten tokeentumaan.. ja tuolla matkalahjukselle, jonka syy on yksinkertaisesti antaa kolme pienen lapsen vanhemmille sitä omaa rentouttavaa aikaa uusien kokemuksien ja auringon avulla.


Eli kai sitä aika pähee mummo on..vai?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen