torstai 6. syyskuuta 2018

Paluu arkeen... taas

No mökillä tuli oltua vajaa viikko hirvikärpästen syötävänä.. saatiin pihakalusteet pois näkyviltä eikä muuten tehtykään saunomista lukuunottamatta juurikaan mitään ihmeellistä. Rouskuja kerättiin sen verran, että saatiin sienisalaattia pariksi kerraksi. kanttarelleja tuli kerta-aterialle ja puolukkaa sitten pari litraa.. heikkoa on metsänantimet mökillä kuivuuden vuoksi. Mutta puolukkaa kyllä riittää talveksi kaaliruokien lisukkeeksi kun ei kaalia kuitenkaan joka päivä syödä.. olkoonkin, että on hyvää ja terveellistä.. pierettää mokoma vaan niin kaameasti.
Teinhän sitten kuitenkin jotain uuttakin.. luin netistä särkisäilykkeestä ja siitähän tuli oikein pakkomielle.. Pari kertaa kävin keinomatosilla ongella vaan ei mitään tullut, sitten ukkokulta avitti oikeiden matosten etsinnässä ( maa edelleen älyttömän kuivaa eli ei mikään helppo homma) ja kun sitten muutama saatiin esille niin uusi yritys ja tulihan sitä särkeä ja pikkuahventa yhteen säilykekertaan ihan riittävästi. Meikä sitten perkasi kalat - ahvenet olivat kyllä niin pieniä että nyljin ne- ja pisti purkkiin mausteiden kanssa ja uuniin muhimaan ohjeiden mukaisesti. Kyllähän sitä hieman epäluuloinen oli mutta yllätykseksi olikin tosi hyvää.. kuin sardiinia olisi syönyt vaan paljon raikkaamman makuista. Tätä tullee tehtyä ensi kesänä ja paljon jos vaan kalaonnea on.. sen verran hyvää. Suosittelen kokeilemaan jos ongelle päätyy ja särkiä saa.. tai muita kaloja, kaikki ilmeisemmin käy.. pistetään ohjetta tähän vielä jos alkoi kiinnostamaan:

eli kaloja kaikennäköisiä - perkaa, poista päät ja sisälmykset ja paloittele sopivan kokoisiksi palasiksi - ruotoja ei tarvitse eikä saisikaan poistaa, ne sulavat kyllä. Pistä palat purkkiin, suolaa, pippuria, vähän öljya. tilliä, ketsuppia ja mukaan myös vähnä etikkaa, joka sulattaa ne ruodot. Lasipurkki metallikannella ja kansi tiukasti kiinni. Uuniin 150 - 160 astetta neljäksi tunniksi ja annetaan sitten jäähtyä uunissa. Kannen pitäisi mennä lommolle eli vakuumiin - sitten on ok - jos ei mene niin sisältö sitten suuhun äkkiä kun ei säily, muuten säilyy kyllä pidempään. Mausteita voi toki vaihdella miten lystää.. sipulia, valkosipulia.. yrttejä jne.. hyvää tulee.

Jaa. entäs laihduttaminen.. no en ole makiaa syönyt.. ( valevale) .. ukko osti itselleen suklaalevyn ja siitä sain muutaman rivin.. ja että maistui hyvälle.. muuten ei sokeria ole mennyt.. leipää kyllä pari siivua.. karkki on edelleen nounou ja lisätty sokerikin on pannassa..kohta pitäisi kai tuolle puntarillekin nousta.. ei vielä.. olo on edelleen turpeahko enkä halua itselleni ikävää mielialaa..

Kyllä kai se tästä pikkuhiljaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen