torstai 19. tammikuuta 2023

Mikään ei voita kunnon kanapataa!

 Tulipa väsättyä niin herkullinen kanapata että..täytynee isseään taputella olkapäälle ( taas kerran).

Eikä juurikaan kaloreita. Paljon sipulia, paljon herkkusieniä. broiskua, tomaattimurskaa, hitunen chiliä, valkosipulia, basilikaa.. ja taisin laittaa tuoretta paprikaakin vähän.. niin hyvää. Lisukkeena oli meksikolaista riisiä jotia olin tilannut fiksusta - rimmasivat hyvin yhteen vaikkakaan en sitä riisiä syönyt kuin ehkä desin.

Käväistin kaupoilla aamusta ja ostin hiusväriä varastoon kun olin lupaillut värjätä hiuksista harmaat pois heti, kun viitisen kiloa on lähtenyt kropasta. Vielä ei ole aika, mutta oletan tässä kuun lopulla tai helmikuun ensimmäisellä viikolla olevani värjäyspuuhissa. Seuraavan etapin ns. palkinto on vielä hakusessa. Tässä iässä ei oikein tarvitse enää mitään  kummallista.. kaapeista löytynee vähän kaikkea - on vaatetta, jotka eivät oikein tällä hetkellä mene päälle, mutta jotka ovat ihan kivoja ja käyttökelpoisia. No, eipä me oikein missään enää käydä näyttäytymässä eli ei vaatteillakaan niin väliä..

Jouluahjaksihan ostin meille airfryierin ja sitä käytetään ei nyt päivittäin eikä kaikkeen, mutta käytetään kuitenkin jonninverran.

Ja tästä sitten pääsen marmattamaan energian hinnoista.. bensan, öljyn, sähkön, veden ja täällä maalla myös roskapöntön tyhjennyksen hinnoista - ne ovat kaikki nousseet. Samoin ruoan hinta.. meillä on onneksi (???) öljylämmitys ja vaikka öljyn hinta nousikin aikamoisiin lukemiin niin talon ja käyttöveden lämmitys on kuitenkin halvempaa kuin olisi ollut sähköllä. Tosin kyllä mekin pienensimme patterien lämpötilaa ja säädimme öljypumpun alhaisemmalle ja välillä tuntuu, että palelaa. Lisää vaatetta niskaan, villasukat jalkaan niin kyllähän se tässä. Sähköä ollaan kulutettu aika paljon vähemmän kuin viime vuonna - me vaihdoimme ledit joka lamppuun ja valot sammuksiin kun ei jossain oleskella - siihenkin tottuu vaikkakin itse olen aina inhonnut pimeyttä. Ruokien kanssa pyrimme ostamaan tarjoustuotteita ja alennustuotteita aina kun vain on mahdollista. Tupakoinnin lopettaminen toi vähän lisärahaa vaikka imeskelytabletteihin uppoaa rahaa jonnin verran.Ukkokulta polttelee vielä, mutta normiaski riittää hänellä usean päivän - eli kovasti on vähentänyt.Fiksuruoasta tilailen kerran kuussa jotain - jopa ihan luksustakin.

Nyt olen pari päivää polkenut pyörällä - en kauaa koska lonkka kiukuttelee, mutta yritys on ainakin hyvä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen