keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Soppa on poikaa

 Me olemme harrastaneet pitkää noita kahden euron vihannes-hävikkiboxeja - ovat olleet ihan hyviä sisällöltään. Nyt paikallinen Lidlimme ei enää yli puoleen vuoteen ole boxeja harrastanut, mutta onneksemme vieressä olevassa S-marketista satunnaisesti boxeja samaan hintaan löytyy. Nyt viimeksi saamassamme oli iso pussi punajuuria, hedelmiä, salaatteja sun muuta ja eikun sopan vääntöön. Ihan vanhanaikaista bortskeittoa nakeilla ja voi että kun on hyvää - tai oli - kitusiinhan tuo meni parissa päivässä. Parasta tietenkin, ettei kaloreita ollut sopassa juurikaan. Tässä pitänee jossain vaiheessa tehdä vielä punajuuripihvejä kun juureksia jäi vielä käytettäväksi. Tässä ennen pihvejä täytyy valmistella broiskfileitä kun tuli niitääkin tarjouksesta ostettua kilosen verran. Wokkia tms..täytyy vielä miettiä kun edellisistä broiskufileistä tein äärettömän maukasta aasialaistyyppistä keittoa. Sekään ei mitenkään liikakaloreilla pilattu.

Tässä luin eräästä ihan virallisesta tutkimuksesta, joka osoitti, että kalorilaskenta on ihan se ainoa tie onneen. Eli se vanhanaikainen syö vähemmän kuin kulutat pitää paikkansa edelleen. Ja sitähän tässä nyt harrastetaan vaikka tuo kulutus on ollut minimaalista kaikkien kroppaa häiritsevien kremppojen vuoksi. Tosin eilen raahasin sen kuntopyöräni vierashuoneesta takaisin olohuoneeseen ja yritän sitä nyt poljeskella kun tuo polvi on paranemaan päin. Pikkuisen ottaa lonkkaan mutta ei liian häiritsevästi. 

Ja juu - en ole edelleenkään käynyt vaa'alla.

Ai niin - tilasin fiksuruoasta ison kasan dieettiruokapusseja kun olivat siellä ihan kohtuu  halpoja. Jos päivän toisen aterian korvaan niillä - eipähän tarvitse  sitten pähkäillä mitä tekee, koska tekee jnejne..

Minä en muuten  aikuisen oikeasti ymmärrä miksi  eri palstoilla väännetään tuosta  kalorilaskennasta. Ainakin minusta on ihan päivänselvää se, että jos syö vähemmän kuin on se oma kulutus niin johan se läski lähtee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen