perjantai 6. tammikuuta 2023

Edelleen olemassa!

 No joo - vierähtihän tässä aikaa ja tapahtunutkin on paljon - myös läskirintamalla.. Mietitäänpäs..

Ensiksikin me myimme mökin hyvään hintaan juuri koronan tullessa Suomeen haittaamaan elämistä ja olemista. Kun tuli se  lockdown eli uudeltamaalta ei päässyt luvallisesti pois niin juuri ennen lopetin työt kokonaan vaikka virallisesti olin jäänyt eläkkeelle puolta vuotta aikaisemmin. Saimme mökin myytyä nopeasti ja itsellekin aika yllättäen ( olin suunnitellut kesän vieton vielä siellä) ja sitten oltiinkin ihan h-moilaiseina että mitäs nyt sitten. Ja paino alkoi nousta..

Mietimme seuraavaa siirtoa ja pähkäilimme, minne muuttaisimme kun toki tiesimme, ettei eläkkeellä ollessa meillä olisi ollut enää varaa asua pääkaupungissa vuokralla - vuokra oli korkea ja sen kuin nousi ja mökkirahat piti saada kiinni johonkin etteivät tulisi syödyksi.

Rivitaloasumusta etsimme -no siinä vaiheessa ukkokulta päätti, ettei me mihinkään osakeyhtiöön lähdetä kun ollaan sitten velvollisia maksamaan vähän kaikkea.. ja kuinka ollakaan yhtäkkiä huomasimme olevamme kohtuullisen ison omakotitalon omistajia. Valtava tontti - yksi naapuri toisella puolella. toisella puolella autioitunut rötiskö.. Muuttaminen olikin sitten sellaista rumbaa etten ehkä enää toiste halua moista kokea. Meillä kun oli kirjoja tuhatmäärin - kirjaimellisesti. Niistä piti päästä eroon kerralla ja loputtomien yritysten jälkeen yksi heppu sitten suostui ne hakemaan - joutui tekemään useita reissuja ison pakun kanssa että sai kirjat mukaansa. 

Sitten aloitimme uuden elämän vieraalla vieraskielisellä paikkakunnalla ja paino jatkoi nousuaan ihan salakavalasti. Johtuineko töitten puutteesta ja uuden elämisen nautinnoista ( kesä oli kuumaa huumaa), mutta vallan unohtui lupaukset syömisistä sun muista .. 

Vanha koiramme sairastui sitten syöpään ja jouduimme lääkärin pyytämään tänne tekemään sen viimeisen palveluksen rakkaalla lemmikille. Se on aina kova paikka - liian kova. Vähän aikaa siinä surressamme ihmettelimme ja päätimme vielä ottaa uuden perheenjäsenen ja loppujen lopuksi erittäin kovan väännön jälkeen löysimme uuden murun tänne elämään kanssamme. Koiraihmiset tietävät tämän - elämä ilman koiraa on  - no se on mitä on.. Tämä tapaus on taas erilainen vaikka rodultaan ja sukupuoleltaan on samanlainen kuin edellisetkin. Vilskettä riittää ja ääntä..ja hellyyttä.

No, mennäänpä sitten tuohon paino-asiaan. Ensinnäkin lopetin vihdoin ja viimein sen tupakoinnin. Tällä kertaa ei tuntunut tiukalta vaan lopetus tuli hieman kuin puskista kyllästyttyäni jatkuvaan yskään. Viikossa meni ohi. Sitten tilasin uuden vaa'an kun edelliset eivät enää suostuneet toimimaan vähäisen käytön vuoksi ja kun se vaaka sitten kotiutui niin silmät olivat pullistua päästä. Sen verran isoja lukuja tuo näytti eli olin onnistunut muutamassa ( no jaa - viisi vuottako tässä nyt meni?) saamaan itseni samoihin lukuihin kuin edellisellä kerralla. Ja ihan vain siksi, etten vaivautunut, viitsinyt, ollut kiinnostunut sen enempää siitä mitä suuhuni tungin. Nyt sitten uusiksi. Edelleenkään ei mitään härpäkkeitä, älykelloja, uusia treenivaatteita tms tule kuvioihin mukaan - uutena asiana on Mosleyn verensokeridieetti, jota nyt pidän tässä vajaa pari kuukautta. Ei - minulla ei ole sokeritautia, mutta verensokeri oli taannoin himpan koholla, joten..Toisekseen serkulla todettiin diabetes tässä parisen vuotta sitten mikä pisti nyt sitten miettimään.

Mikä se verensokeri - painonpoudotusdieetti sitten on? Se kestää noin kahdeksan viikkoa jas on erittäin vähäkalorinen. Tuloksia tulee nopeasti ja kirjan mukaan nykykäsitys siitä, että painonpudotuksen tulee olla hillittyä on väärä. Oli nyt sitten miten oli niin tällä mennään. Nyt on viikko takanapäin ja helppoahan tuo on ollut - se tyypillinen ei hiilareita, paljon kasviksia, rasvaa sopivasti jne jne - vettä paljon. Sallitua on kuitenkin
välillä ylittää kalorit ja juoda silloin tällöin viinilasillinen jos siltä tuntuu. Reseptejä kirjassa on mukavasti ja ne, mitä olen kokeillut ovat maukkaita ja halpoja ( viimeksimainittu yllätti, koska yleensä näissä on kaikenmaailman kalliita ainesosia - tässäpä ei).

Saldo ensimmäisiltä neljältä päivältä oli 1,3kg - joillakuilla tippuu huomattavsti enemmän ja kirja lupailee jopa  -13kg dieetin aikana eli siis parilta kuukaudelta. Riittäisi omiin päämääriin ihan kiitettävästi.





Katsotaasn nyt miten päheen mummon käy!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen