torstai 16. elokuuta 2018

Torstain toivot

Eli huomenia vaan..
Tässä odottelen koiran ulosviemistä, aamupuuroa ja keikalle lähtöä.. sitten pörräämmekin mökille. Onneksi lupasivat ilmoja ainakin viikonlopun ajaksi - ei mökillä niin mukavaa ole, jos koko ajan satelee ja viluttaa.

Ruokavaliossa pysyminen on toistaiseksi ollut helppoa kuin heinänteko..jostain syystä pääkopassani on tapahtunut sellainen omituinen ilmiö, etten ruokaa ja syömistä ajattele aterioiden väliaikoina ollenkaan.. vasta sen nälän iskiessä sitten tulee mieleen syödäkin jotain. Aikaisemmin ajattelin aina ruokaa.. koska saa syödä, mitä saa syödä ja kuinka paljon sitä sapuskaa voi napaansa ahtaa.. ja herkuttelut olivat takaraivossa koko ajan.. ei tämä suklaa nyt mitään, ei karkkipussikaan jos sitten huomenna en söisi mitään ( ja söin kuitenkin) jne.

Eli toistanpa vielä tämän dieettini .. aamuisin puuroa raejuustolla ja marjoilla tai mehukeitolla, päivällä salaattia ( jos on), pussivihanneksi ja  jotain protskua - lihaa, kanaa, kalaa, munaa.. mitä nyt on kaapissa eikä sen protskun kanssa holailla paljoa.. iltapäivästä sitten olen nykyiselläni syönyt sen persikan - dieetin mukaan pitäisi ottaa maitorahkaa marjoilla tai keitolla ja sitten iltasella samanmoinen ruoka kuin päivälläkin ja iltapalan maitorahkasatsi jälleen.
Tämä siis periaatteessa.. nyt syön päiväruokaan asti niin kuin kaiketi pitäisi ja sitten tökkii.. eli persikka on mennyt iltapäivästi ja rahka-annoksen olen säästänyt iltaselle..varsinaista iltaruokaa en ole koko viikkoon syönyt. Sitten vielä illalla purkillinen maustamatonta benecol -jogurttia - olen siihen tykästynyt jostain syystä.. niin makuun kuin luvattuihin vaikutuksiinkin. Eli tosiaan kalorit pyörii tuhannessa .. eilen meni 1300kcal syystä, että söin päiväruoaksi protskuina purkillisen chilitonnikalaa, joka sekin on meikäläisen herkku.. kana alkoi tökkimään himpan verran.

Koiralle ostin hoitoshampoota - kesän järvilotraamisen vuoksi koiran iho alkoi kärsimään eli hotspottia, hilseilyä ja karvanlähtöä.. jokavuotinen homma, vaan nyt enemmän kuin ennen koska koira melkein asui järvessä puolentoista kuukauden verran - niin tosin me ihmisetkin. Kyllähän sen koiran ihoon vaikuttaa kun ei turkki ehdi kuivaa väleissä ollenkaan. Nyt en aio päästää uimaan ollenkaan ellei ole ihan pakko..Parit pesut olen tässä tehnyt ja koiran olokin jo helpottunut ja ihokin jo parempi.

Olo on kaiketi kevyempi.. en osaa sanoa. Mutta sen tosiaan sanon, että laihduttaminen ei ole vaikeaa ainakaan vielä.. mutta saavutetun painon ylläpitäminen on ihan toinen juttu. Edellisellä kerrallahan minä jo tätä dilemmaa mietiskelin, mutta surun valtaessa mielen jäi tosiaan vain mietiskelun asteelle ja huops kukkuu kuinka kävikään.. en tosin vieläkään tiedä paljonko se paino nousi.. ukkokulta kyllä pari viikkoa sitten ohimennen sanoi, että olenpa pulskistunut ja siitähän tämä lähti.

Nyt kun uutisia seuraa niin ihmettelee, kuinka tuo yksityistäminen on niin hienoa..Italian siltaturma..huoh. Ykstyistäminen ( huom sote) tarkoittaa ihan kylmästi sitä, että firmat haluavat vain ja ainoastaan voittojensa maksimointia ( sikäli kyllä ymmärrettävää), mutta jos sen varjolla tehdään työt huonosti tai sairaille tehdään kalliita turhia tutkimuksia ' varmuuden vuoksi' ja laskun maksaa sitten veronmaksaja niin ihmetellä sopii.. ei sillä, terveyskeskuksista on taatusti vaikeaa saasda lähetteitä kalliimpii ja erikoisimpiin tutkimuksiin vaikka tarvetta olisi, mutta ..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen