maanantai 2. lokakuuta 2017

No nyt!!

Eli aamuvaaka lukema oli armollinen - 75kg on alitettu vihdoin ja viimein.. tosin vain sadalla grammalla, mutta kuitenkin.. Sata grammaa näyttää olevan nykyisin se normi pudotus päivässä parissa, riittää kuitenkin. Virallisesti laitan uuden luvun sitten perjantaina, mutta hehkuttelempa kuitenkin himpan verran etukäteen. Ei enää pitkä matka tavoitteeseen, joka siis oli 72kg.  Bmi lähenee normaalipainolukemaa, jonka saavutan todennäköisesti vielä tällä viikolla - niin vähistä pudotuksista on nyt kyse.

Ja tietenkin aion vielä tuon tavoitepainon alittaa kun ei tämä painon tiputtaminen tunnu ollenkaan vaikealta - päinvastoin. Jos sitten tipahtelee niin antaa tippua - langanlaihaksi minua ei saa tällä(kään) ruokavaliolla, mutta normaalipainon rajoissa kyllä voin antaa sitten muutaman kilon vielä tippua.

Eli nyt kaverille, jonka kanssa eilen ns. hieman chattailin - kyllä se onnistuu vaikka olisi enemmänkin pudotettavaa.. ei tässä tarvitse ylimääräisiä liikkua vaan toki voi jos haluaa.. katsoo vaan, että syö tiheästi sellaista sapuskaa , jossa on kaikki tarvittava vaan ei liikaa kaloreita.. eli kasviksia, kasviksia, vähän protskua ja vielä vähemmän hiilareita.. ja vettä pitää muistaa juoda ja paljon. Joku viisas tuolla jossain sanoi, että aina tunnin välein täytyy juoda lasillinen vettä - paitsi sitten ihan iltasella - jokatapauksessa vessassa tulee rampattua usein myös öisin.

Ikä täytynee kuitenkin ottaa jonninverran huomioon - näin vanhemmalla iällä painonpudottaminen nyt vaan on hitaampaa kun aineenvaihdunta ei ole niin pirtsakkaa kuin vuosikymmeniä nuoremmilla.

Tosin painon putoaminen nuorentaa mieltä kummasti.. ja ulkonäkökin muuttuu mukavammaksi - tai ainakin sellaiseksi, että vanhat vaatteet menevät päälle ilman tikistyksiä.

Pistän tähän nyt tämän päivän ruoat kuvina.. ensiksi tietenkin se aamupuuro ja muita lisäilen sitä rataa kun niitä sisuksiini lappaan.. tsemppiä - me onnistutaan kyllä!


Eli mikrokaurapuuroa - en enää punnitse hiutaleita, mutta 45grammaa ohjeen mukaan - tässä kutakuinkin silmämääräisesti sinnepäin. Sitten tässä on rasvatonta raejuusto ehkä noin sata grammaa - vadelmia, joita mulla on nyt pakkanen täynnä kun tuli mökillä niitä poimittua ja lisänä vielä sokeroimatonta mustikkakeittoa.. yllättävän hyvää kyllä. Ja lisänä tietenkin puolen litran lasillinen kivennäisvettä - tässä on mun lempparia eli kevyen olon grapevissyä.. Tämän olen tänään syönyt tuossa kahdeksan pintaan aamulla, joka itselle on aika myöhään kun nousen kuuden pintaan ylös.Yleensä seitsemältä on aamupuuro..

Noin kahdeltatoista on sitten seuraava ruoka  - siihen asti hyviä huomenia vaan..


Tässä lounas - ei näytä kovinkaan herkulliselta ei järin nyt ollutkaan, koska tein sen possunsuikaleista, jotka oli nyt pakko käyttää.. olivat toista tarkoitusta varten, mutta ukkokullan ruokamääräysten vuoksi joudun nyt sitten itse puputtamaan.. eli alla iso kasa rucolaa ja salaattia,päällä paistettua possunsuikaletta, hernemaissipaprikaa - mukana himpan verran tuoretta chiliä ja fetamurusta..possusuikaleet olivat marinoituja siitä väri. Suikaletta tässä on jotain sata grammaa ja salaattia varmaan saman verran - se kun ei paina mitään.. Hyvin vähän kaloreita.. ja lisänä tietty taas puoli litraa makuvissyä.. minä muuten juon aina vielä kaffet päälle jokaisen ruoan jälkeen ja välilläkin - olen armoton kahvikatti etten sanoisi. Kahvi ilman sokeria vain värin vuoksi lorauksella rasvatonta maitojuomaa - siis sitä laktoositonta..

Illalla todennäköisesti syön pelkkää salaattia raejuustolla, mutta sen näkee sitten.. puolet possusta on vielä pannulla, mutta... Tämä meni suuta kohti 12.30

Seuraava olisi sitten rahkavälipala noin kolmen aikoihin iltapäivällä..

Eli tässä välipalaa
 Hyvin samanlaiseltahan tämä näyttää kuin aamuinen puuroannos, mutta kyseessä on rahjajogurttia purkillinen ( 250gr) eli Milbonan  purkki, jota aina väliin tulee ostettua kun Lidlissä käymme. Lisänä on viimeiset desit sokeroimatonta mustikkakeittoa sekä kourallinen itsetehtyä mysliä, jossa kuivattuja marjoja, siemeniä, kaurahiutaleita .. hyvää. Vähän myöhään meni välipalan otto, eli tämän nielaisin puoli viideltä - syy simppeli - päiväunoset venähtivät himpan verran pitkiksi..Lisää kuvia en tämän päivän ruoista laita, koska ne toistavat vaan itseään - eli vielä iltaruoka, joka täydestä olosta johtuen on pelkkää salaattia ja raejuustoa ja iltapala, joka on rahkaa - nyt persikan makuisella sokeroimattomalla mehukeitolla..

Tämä päivä meni niin, että aamusta tänne rynni joukko nuoria miehiä putsaamaan ilmastointikanavia ja siinä meni parisen tuntia - piti olla paikalla tuon meidän ison koiran vuoksi.. ei sillä, että koira mitään tekisi, mutta kun sitä ei koskaan voi olla 100% varma ja kun koira on isokokoinen sakemanni, jota ihmiset muutenkin pelkäävät niin silloin on paree olla itse läsnä.
Sitten mentiin kaupoille kauppakeskukseen ja sieltä sitten lähti mukaan se puhelin, jonka olin itselleni luvannut kun 72kg on mittarissa - himpan verran etukäteen, mutta olkoon.. mitäs sitä joulumyyntiä ja korkampia hintoja alkaa odottelemaan.

Päheetä sanoi mummo ja miettii oppiiko koskaan älypuhelinta käyttämään..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen