sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Väsynyt sunnuntai

Eilen lapsenlapsia vahtiessa kello ennätti jo reilusti seuraavan aamun puolelle ennenkuin kotiin pääsin ajelemaan ja kun aamulla on kuitenkin koiran vuoksi normiaikaan herättävä ja heräänkin aina ihan automaattisesti niin tänään on ollut väsymys se päällimmäinen olototila..

Työt oli kuitenkin hoidettava eli aamulla sitten yksi keikka tuli tehdyksi ja pyykit pestyä - pyykkikonehan mulla laulaa joka siunaaman päivä.

Vaa'alla kävin aamusella vaan ei muutosta.. Jos joku ihmettelee miksi mä siellä vaa'alla loikin joka päivä kyseessä on kekkostelu - eli presidentti Kekkonen punnitsi itsensä joka aamu ja eli sitten puntarin lukeman mukaan sen päivän - eli jos oli noussut niin tikisteli ja jos laskenut niin ilmeisesti sitten ei..näin paino pysyi aina samassa lukemassa.. minähän taas haluan painon laskevan,

Vielä ollaan muutaman sadan gramman päässä normaalipainoindeksista - tässä on oltu toistakymmentä kiloa lievässä ylipainossa .. nuo bmi-rajat on kyllä aika isoja etten sanoisi.. mutta normaalipaino-bmi kuulostaa kyllä niin kivalta..

Lapsenlapset olivat kivoja ja juttua piisasi ihan riittämiin.. onneksi mummoa tottelevat sen verran, että menivät nukkumaan siinä järjestyksessä ja siihen aikaan kun tämä mummo ensi töikseen ilmoitti. Pienin ensiksi - puolen tunnin kuluttua sitten keskimmäinen ja vanhin sai kukkua mummon kanssa telkkarin ääressä vähän pidempään leffaa katsellen. Leffa jäi puolitiehen, mutta mummon valtaa käyttäen lupasin, että saa katsoa loput sitten tänään. Eli mukeloiden mielestä olen kyllä pähee.,..

Tänään kitusiin on mennyt tähän mennessä se aamupuuro ja tonnikalasalaattia, jota syön myös iltaruoaksi. Lisänä on sitten nuo rahkavälipalat. Ei liikoja kaloreita.

Olen tässä lueskellut tuota lihavan tytön blogia ihan alusta asti ja olen nyt vuodessa 2015.. Tuon vuoden aikana tytteli tekee elämäntaparemonttia ja on pudottanut parisenkymmentä kiloa mikä on valtavan hieno saavutus, mutta jos blogia vilkaisee tämän päivän kohdalla ( niitä kuvia siis) niin taitavat kilot olla tulleet takaisin. Mitään iso muodonmuutosta ei ole vielä nähtävissä pudotuksista huolimatta, mutta ylipainoa on kuitenkin ollut ja on niin paljon, että pudottaa pitäisi varmaan nelisenkymmentä kiloa ennen kuin näky.. no, jatkan lukemista.

Sitten tuo trendi ' lihava on kaunis  jne ' No ei ole. Eikä ole tervekään. Vaikka itse luulen, että se suurin vika on siellä pääkopassa - syöppö on kuin juoppo - alkoholismia voi pitää kurissa, mutta alkoholisti on lopun ikänsä alkoholisti vaikka ei joisikaan. Syöpöllä on taatusti samanlaista - syöppö mikä syöppö vaikka olisi syömättäkin. Eli laihtumisen jälkeen kun tavoitteeseen on päästy on koko ajan oltava vähän varpaisillaan ettei mene syömiset elämän edelle.. ei se kuitenkaan tarkoita etteikö voisi syödä maukkaasti  - se tarkoittaa, että pitää syödä vähemmän - huomattavasti vähemmän herkkuja ja ruokaakin niin, että se pysyy vain ja ainoastaan polttoaineena..

Kyllä siellä aivoissa vaan jotain tapahtuu kun suuhunsa laittaa jotain ns. kiellettyä herkkua..

Minä nyt ajattelen paljon jo tuota tulevaa painonhallintaa - olenhan minä jo useamman kerran pudottanut paino ja kumman salakavalasti ja huomaamatta kilot on tulleet takaisin  - toiset nopeammin ja toisen vuosien varrella..

Tämä viisi kertaa päivässä syöminen on kyllä tehonnut hyvin eikä mahdottomia mielitekoja ole ollut - ja aionkin katkaa tätä tapaa.. uskallanko sanoa loppuelämäni?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen