maanantai 7. elokuuta 2017

Jos sitä vielä kerran kuitenkin...

Kyllä - meillä mummoillakin on paino-ongelmia.. se pullantuoksuinen isorintainen sukkia kutova mummeli ei vielä toki ole historiaa, mutta useimmiten me mummot vielä olemme työelämässä mukana. Ja kun painoa on jälleen kerran kertynyt salakavalasti  vyötärölle niin, ettei tahdo pieniä lapsenlapsia mahan alta jaloistaan edes nähdä - silloin on aika pinnistää kerran vielä ja muuttua sitten vaikka luuviuluksi - sikäli mikäli se lisäarvoa ja -aikaa tuo.. nimenomaan kuntoa ja kestävyyttä. Sitähän mummot tarvitsevat lastenlasten kanssa. Lisäpaino - vaikka vanhoissa kuvissa niin herttaista ja kotoista onkin - se on rasite niin mielelle kuin terveydelle ja viimeistään nyt on aika miettiä niveliään, nikamiaan ja olemattomia lihaksiaan, joiden tulisi löytyä kaiken läskin alta.

Eli asiaan.. kun vaaka näytti ruhtinaalliset 86kg niin alkushokin jälkeen tämä mummo kuukauden pähkäiltyään päätti tehdä asialle jotain.  Tarkoituksena päästä 72kg painoon, joka pituuteen  nähden ( 172cm) olisi passeli - toisekseen -en ole koko aikuisikänä ollut tuon kevyempi ja koska malliajat ovat menneet ohitseni jokatapauksessa niin tuo paino on nyt päämääränä.

Loma alkoi heinäkuun alussa tuon 86kgn kanssa, mutta en niin hirveästi surrut koska tiesin, että mökkilomaillessa paino tipahtaa aina herkuista ja syöpöttelyistä huolimatta. Niin nytkin.. loman lopulla paino oli 83kg. Ja siitä tämä matka sitten oikeastaan alkoi pari viikkoa sitten.
Aikani ihmettelin miten tässä eteenpäin, kunnes päätin seurata vanhaa fitfarmin dieettiä, jonka bongasin facen
laihduttajien tsemppiryhmästä.. nyt on vajaa kaksi viikkoa mennyt ja 80kg on saavutettu ja menty jo allekin - punnituspäivä on keskiviikkoaamuna, joten nyt maanantaina vain arvailen, josko 79kg olisi mittarissa.

Ei siis leipää eikä sokeria ( paitsi mökiltä palatessa Vihantasalmen ihana itsetehty rahkapiirakan palanen - siitä en kieltäydy). Aamiainen ( jota en ole vuosikymmeniin syönyt tai saanut alas) on puuroa raejuuston ja mehukeiton kanssa  ja hyvin senkin kanssa on mennyt.. sitten lounas, rahkavälipala, iltaruoka ja iltarahka.. pääruoilla syödään noin 100g proteiinia ja loput kasvista - iltaisin vaihdellen perunaa, pastaa tai riisiä mukaan.

Mitään ylimääräistä urheilua tässä en ole pitänyt - suurin osa viikosta menee vielä mökillä.. katson sitten kun mökki laitetaan talviteloille. Kotona olis sali kulman takana ja tiedossa olisi vesijumpaakin kerran viikossa. Mutta ne ovat vielä harkinnassa.

Mittoja en ole ottanut - minulle riittää mitaksi kun pieneksi jääneet vaatteet mahtuvat jälleen päälle.Jos ja kun niin kyllä taatusti siitä kuulette. Kuvia laittelen kunhan kotiudun.

Aion olla pähee mummo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen