lauantai 12. elokuuta 2017

Mökillä

Ihana ilma - ainakin vielä. Illallahan saattaapi ukkosmyrsky tulla tai sitten ei - ennusteiden mukaan olemme noin sata kilometriä syrjässä myrskyjen reunasta - vaan tiedä häntä. Kun en enää jaksa luottaa noihon ennusteisiin kovinkaan paljon.. kerran tulimme pari vuotta sitten aikaisin keväällä mökille kun luvattiin 15 astetta lämmintä ja auringonpaistetta koko oleskelumme ajaksi - totuus oli, että niin lunta kuin rakeita tuli niin paljon, että maa oli valkoinen ja ilmakin oli sitten tosi kylmää..
Vakiovieraamme on toki  paikalla - koukkaamme hänet usein mukaan tänne kun kerran tilaa on - tykkää leikkiä koiran kanssa pihalla - eli itse ei koko ajan tarvitse olla koiran seuraneitinä.. koira kun on iso sakemanni ja osaa täällä kyllä vaatia seuranpitoa ihan liiankin kanssa.

Visiteeraaville vieraille varasimme savulohta ruoaksi - lisänä uusia pottuja omalta maalta, salaattia sun muuta tilpehööriä..kahvit ja pullat.. itse jätän pullat väliin ja ilmeisesti myös perunat.. hyvn tämä on mennyt vielä eikä lipsumisia ole tullut - ensi keskiviikkona vaaka sitten näyttää edistymisen.. jostain syystä itsellä on nyt aika pulleahko olotila vaikka eilen kalorit pysyivät todella alhaisina vaikka vielä iltamyöhään lappasin rahkat naamariin syystä, että päivällä tuli syötyä todella vähän.


Sikäli tämä mökillä olo ei eroa kaupunkinoloista - grillaaminen ei kuulu mitenkään suosikkitoimiini eikä edes ulkoilmassa syöminen.. kaikenmaailman ötökät pyörivät ympärillä - tosin tänään kyllä majoitumme lounasaikaan ulos katoksen alle ihan kuriositeetin vuoksi..

Ja illalla sitten saunotaan! Järvivesi on edelleenkin kamalan kylmää - eilen tuli kokeiltua, mutta vikkelästi tulin pois kun tuntui, että jääsammiossa olisi. Toki olen talviturkin jo heittänyt pois, mutta mistään iloisesta pulikoinnista ei kyllä tänä kesänä ole päässy nauttimaan..


Että sellaista. Nyt pähee mummo lähtee poimimaan vattuja puskista.. ja lauleskelee päälle' vielä on kesää jäljellä`...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen