perjantai 1. syyskuuta 2017

Hesen kanasalaatti

Juu - eli ihan omasta ehdotuksestani matkalla mökille kun pysähdyimme muutenkin kauppaan menimme hesburgeriin. Ehdotin tosiaan ateriointia, koska yllättävää kyllä mun maha oli niin nälkäinen, että ihan sattui. Ukko vilkaisi ja kysyi, josko minä saan syödä ja totesin, että salaattia aina.. ukko taas pitää hampurilaisista joten suunnistimme tosiaan Hesburgeriin. ukko otti sen arizona-burgeraterian ja minälämpimän kanasalaatin.. ja oli muuten ensimmäinen kerta kun hampurilaispaikassa söin salaattia. Mutta - se oli hyvää - suorastaan erinomaista..ja ukon hampurilainen oli juuri sellainen kuin telkkarimainoksissa eikä mikään litistynyt lätty, jonka useimmin saa eteensä. Hieman mietiskelin kalorimääriä,mutta eipähän tuo niin paljon ollutkaan.. eniten oli kurkkumajoneesissa, jota otin todella vähän kun en salaattisoosseista niinkään piittaa. Toiseksi eniten oli siinä siemensekoitepussukassa, jonka kylläholasin kaikkineen salaatin sekaan - kun kerran niistä pidän. Hesen salaatteja aion syödä kyllä useamminkin. Tosin oli varmasti hiljaisin hetki koko paikassa - olisiko sillä ollut jotain tekoa tuotteiden hyvään laatuun - en osaa sanoa - ainakin molempien ruoat tehtiin erikseen.

Eli mökillä ollaan ja vettä sataa ennusteista huolimatta ( tai juuri niiden vuoksi).


Myöhemmin alkuillasta: Nyt ei ymmärrä olotilaa - on siis jatkuva karsea NÄLKÄ!! Pahimpaan hätään vetäisin iltapäivästä rahkapurkin johon lisäsin kokonaisen banaanin - eipä juuri auttanut. Sinnittelin kuuteen asti ja söin kotoa tuomani kanasuikale -wokkivihannesannoksen, johon lisäsin vielä raejuustoa ja jäävuorisalaattia.. nyt on vähän helpompi olla, mutta kyllä tuolla mahan tuntuvilla ikäänkuin nälkä koputtelisi siellä taustalla.. eli kalorit paukkunee tänään yli siitä omasta asettamastani rajasta - ei kuitenkaan siitä, jolla pitäisi se puoli kiloa viikossa lähteä. Näläntunne muuten oli niin suuri, että harkitsin ( ja lähes otinkin) ison sämpylän syömistä kaikkinen tykötarpeineen.. no, onneksi oli tuota rahkaa..
Täällä on valitettavan kylmää ja sateista ja kaikki tulisijat on nyt käytössä vaikka täällä on myös ilmalämpöpumppu - paleltaa kuitenkin koko ajan.. Yritin ottaa päiväuniakin ja puolisen tuntia makoilin koiran kanssa, mutta noustavahan se oli.. syy - tänäänkin nousin jo viideltä ylös koikkelehtimaan johtuen juurikin ottamistani päikkäreistä - ei pysty nukkumaan määräänsä enempää.. Sikäli olen kyllä hieman kateellinen ukkokullalleni, joka paraikaa vetelee sikeitä.. tosin mies kyllä haki ison kasan puita sisälle ja pilkkoikin sahalla suurimman osan.. meillä meinaan menee ihan erikokoisa puita eri tulisijoihin - leivinuuni nielee metrisiä halkoja kevyesti , puuhellaan menee sellaiset puolikkaat ja eteisen kamiinaan pieniä puita.. ja kaikki nielevät puita ihan kohtuuttomiakin määriä.. tosin  leivinuuni pysyy kuumana usean päivän kun nyt kunnolla sitä ruokkii.. ja on hyvää vetämätöntä lämpöä.

Aion kyllä vielä toisen rahka-annoksen syödä illemmalla - huomennahan syömme sitten possunpaistia, nauriita, purjoa, sipulia - mitä tuolta nyt pellolta sitten vielä perunoiden lisäksi löytyy - purjo oli kyllä ostosessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

saa kommentoida - tosin epäasialliset ja blogin aiheeseen liittymättömät kommentit voin poistaa - riippuen millä tuulella kulloinkin olen